čtvrtek 16. února 2012

Lukas a další oběti komunismu

Dnes uběhlo 115 let od narození generála Karla Lukase. Byl to účastník bojů československých legií za 1. světové války a protinacistického odboje a bojů v Africe za 2. světové války. Vlastenec, umučen v komunistickém vězení v roce 1949.

Je to skoro klasický případ. Takových jako on bylo více. Například Josef Trojan, účastník Slovenského národního povstání (bohužel pro něj ne jako komunista), který byl popraven v roce 1949 po vykonstruovaném procesu. Známý je Heliodor Píka, také legionář, také účastník zahraničního československého protinacistického odboje, 1949 také popraven po vykonstruovaném soudním procesu. Bohumil Boček, legionář za 1. světové války, za 2. světové války velitel československých brigád v Anglii a Sovětském svazu, ve vykonstruovaném procesu odsouzen na doživotí, zemřel 1952 ve vězení poté, co mu byl odepřen inzulin. A takto bych mohl pokračovat dlouho - Josef Hořejší, Karel Janoušek, Stanislav Broj, Milada Horáková, ...

Tito lidé se většinou provinili jen tím, že bojovali proti fašismu na špatné světové straně a bylo potřeba zničit jejich morální odkaz. Celkem bylo komunisty v Československu popraveno z politických důvodů 248 osob, 4 500 jich zemřelo ve věznicích, 327 zahynulo na hranicích. A kolik bylo zničeno životů díky kolektivizaci, perzekuci při získávání vzdělání nebo zaměstnání už nikdy nikdo nespočítá.

Nechápu jak dnes někdo může s vážnou tváří říct, že režim od 1989 je horší než ten komunistický. Koho zabil?
Co dává právo komunistům kritizovat např. bratry Mašíny. Nechci je omlouvat, ale poměr 3:4748 by měl stranu, která má v názvu komunismus, vyloučit z diskuze (a to se týká i odnoží jako je Komunistický svaz mládeže). A o jiném protikomunistickém odboji by mělo být jejich hlasovací právo v parlamentu přímo zastaveno.

Pojďme ale dále. Co komunisté v bývalém SSSR? Čistky v 30. a 50. letech stály život 1,2 milionů nevinných lidí. Když k tomu připočteme hladomor způsobený cíleně Stalinovou politikou, musíme číslo zvýšit o další 3 miliony lidí.
Čína. Během hladomorů způsobeného nápadem Mao Ce-tunga (zvaný Velký skok vpřed) zemřelo 30 milionů lidí. Na popravištích z politických důvodů asi 1,8 milionů (některé prameny uvádějí až 7 milionů).
Kambodža. Vláda komunistických Rudých Khmerů stála životy 1,7 milionů lidí (některé prameny uvádějí až 3 miliony), což je cca 20% tehdejšího stavu obyvatel. Všichni lidé se v roce 1975 museli vystěhovat do vesnických gulagů. Byly zrušeny peníze, školy a dokonce rodiny (reálný komunismus v praxi). Byla zrušena veřejná doprava, veškerá města vylidněna (včetně milionového hlavního města Phnompenh). Hrůzovládu ukončila až vietnamská invaze v roce 1979.

A takto bych mohl pokračovat snad donekonečna: Severní Korea, Kuba, Světlá stezka v Peru, v Evropě režimy v Polsku, Rumunsku, NDR, Maďarsku, ... atd.

Někdo by řekl, že tito komunisté ve světě nemají s těmi současnými českými nic společného. Není to ale pravda, pořadají se pravidelné sjezdy komunistických stran (poslední 9.-11. prosince 2011 v Aténách), kterých se účastní i ti severní Korejci nebo Čínané. Zde se pak upevňují ve své víře. Jak to KSČM myslí doopravdy, ukazuje kondolence pana Filipa z prosince 2011:

"Vážený soudruhu, v hořkém zármutku jsem přijal zprávu o smrti Kim Čong-ila, velkého vůdce Vaší země. Velmi jsme si vážili Kim Čong-ila, jenž svůj život zasvětil korejskému lidu. Snažil se o jeho blaho, zajištění bezpečnosti KLDR a dosažení mírového sjednocení Koreje. Komunistická strana Čech a Moravy pevně věří, že Korejská strana práce překoná nynější zármutek a nadále povede hrdinný boj korejského lidu za obranu socialismu ve Vaší krásné zemi. Přijměte, prosím, můj pozdrav. Vojtěch Filip, předseda KSČM"

Lži a zase jen lži. Lhali v 50. letech, lžou i nyní. Jak jen je může někdo stále volit...

Žádné komentáře: